Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

Za protekli vikend ( u vremenskom periodu od 21.03-23.03.2020.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 8  prijava (  na području Mostara 4, na području Konjica 1, na području Prozora 1 i na području Čapljine 2).

Iz oblasti javnog reda i mira  registrovana su tri prekršaja i to na području Mostara 3.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja  registrovane su 3 saobraćajne nezgode i to na području Mostara 1, na području Neuma 1 i na području Konjica 1 u kojima je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 21.03.2020.godine oko 20,30 sati u PU Čapljina obratio se N.T.(1965) iz Čapljine i prijavio da je tokom večeri u njegov stan došla A.B. iz Mostara sa još dva NN lica i tom prilikom izvršili razbojništvo nad njim. Isti su ga uz upotrebu fizičke snage savladali te zadali više udaraca po tijelu a zatim mu vezali ruke i ukrali novčanik u kojem se nalazio novac i lični dokumenti. O svemu je upoznat Odjel krim. policije koji preduzima sve potrebne mjere i radnje na pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela.