Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

Proteklog vikenda (17-20.6.2022. godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 17 prijava; na području Mostara 7, na području Čapljine 2, na području Konjica 2, na području Prozor-Rame 2, na području Čitluka 2, na području Neuma 1 i na području Stoca 1.      

Iz oblasti javnog reda i mira registrovano je 5 prekršaja; na području Jablanice 2, na području Mostara 1, na području Prozor-Rame 1 i na području Čapljine 1.         

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 18 saobraćajnih nezgoda; na području Konjica 6, na području Mostara 5, na području Čitluka 3, na području Prozor-Rame 2, na području Stoca 1 i na području Jablanice 1. Dva su lica zadobila teške tjelesne povrede, jedno lice povrede neutvrđenog stepena, tri lica lake tjelesne povrede.    

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 18.6.2022. godine, u 17,45 sati dogodila se saobraćajna nezgoda u mjestu Hodovo u kojoj je J.K. (1963) upravljajući vozilom marke Peugeot sletila s puta. Ista je zadobila teške tjelesne povrede, te je prevezena u bolnicu „Dr. Safet Mujić“ Mostar. Upoznat nadležni tužilac, izvršen uviđaj.
  • 19.6.2022. godine, u 19,05 sati, u PS Mostar Centar je prijavljeno da je u Mobitel Shopu, u ul. B. Fejića, otuđena kutija s novcem – dobrovoljni prilozi za nezbrinutu djecu.  Nakon uvida u video nadzor pronađen je počinilac, a radi se o I.Š. (2004) iz Zenice, kod kojega je pronađen novac koji je uz potvrdu izuzet. I.Š. je lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje radi krim. obrade.