Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

Proteklog vikenda (03-06.02.2017. godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovane su 24 prijave (na području Konjica 12, na području Mostara 10, na području Čitluka 1 i na području Čapljine 1).

 

Iz oblasti javnog reda i mira registrovana su 3 prekršaja; na području Mostara 2 i na području Stoca 1.

 

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 9 saobraćajnih nezgoda; na području Mostara 4, na području Konjica 1, na području Čapljine 1, na području Stoca 1, na području Prozor-Rame 1 i na području Jablanice 1. Dva su lica zadobila povrede neutvrđenog stepena, tri lica lake tjelesne povrede.

 

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

 

  • 05.02.2016. godine, u 20,30 sati, u PS Konjic je prijavljeno da je izvršeno razbojništvo u TC Konzum, u ul. Kolonija u Konjicu. Patrola policije je utvrdila da su u navedenu prodavaonicu ušla dva maskirana nn lica, s kapama na glavi i s pištoljima u rukama. Isti su prišli do kasa i iz jedne kase izvukli ladicu s novcem koju su odnijeli sa sobom. Upoznat nadležni tužilac, izvršen uviđaj, te poduzete sve potrebne mjere.

  • 05.02.2017. godine, oko 08,55 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda na dijelu magistralnog puta M17, u mjestu Podorašac, u kojoj je Halil H. (1954) iz Konjica upravljajući vozilom marke VW Pollo sletio s kolovoza. Isti je zadobio tjelesne povrede neutvrđenog stepena. Na lice mjesta pozvana je Hitna pomoć. S navedenim upoznat nadležni tužilac, te izvršen uviđaj.