Izvod iz biltena dnevnih događanja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događanja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (30-31.12.2015.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 20 prijava (na području Mostara 8, na području Jablanice 8, na području Čitluka 2, na području Prozor-Rame 1 i na području Konjica 1).

 

Iz oblasti javnog reda i mira registrovan je jedan prekršaj i to na području Mostara.

 

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovane su 3 saobraćajne nezgode, sve na području Mostara. Jedno je lice zadobilo teške tjelesne povrede, jedno lice povrede neutvrđenog stepena.

 

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

 

  • 30.12.2015. godine u PS Mostar Centar je prijavio vlasnik UO “Big Ben” u ul. B Fejića provalu u navedeni objekt pri čemu je ukradena TV plazma i nekoliko boca viskija. Izvršen uviđaj, preduzete potrebne mjere.

  • 30.12.2015. godine u PS Mostar Centar prijavila je M.V. iz Mostara provalu u svoje vozilo marke Golf II koje je bilo parkirano u naselju Južni logor. Od strane nn počinioca ukradeni su novčanik, lični dokumenti, te bankovne kartice. Preduzete potrebne mjere.

  • 30.12.2015. godine u PS Konjic je prijavio radnik benzinske pumpe Gazprom, u ul. Radava u Konjicu, da je nn vozaču vozila Passat, crne boje, nasuo goriva za 50 km, nakon čega je isti napustio lice mjesta ne plativši račun. Upoznate patrole policije na terenu.

  • 30.12.2015. godine, u 01,20 sati, u PS Mostar Jug prijavio je radnik agencije Securitas da je izvršena provala u BC Petrol u Žitomisliću. Na lice mjesta izašla je patrola policije koja je osigurala mjesto događaja do izvršenja uviđaja.

  • 30.12.2015. godine dogodila se saobraćajna nezgoda na lokalnom putu Rodoč-Konjusi, na mostu Franje Blaževića, u kojoj su učestvovali Slavko M. s vozilom Lada Niva i pješak Islam A. koji je zadobio teške tjelesne povrede. Upoznat nadležni tužilac, izvršen uviđaj.