Saopštenje za javnost

Saopštenje za javnost

 

Dana 21.09.202U1. godina na stadionu „Rođeni“ u Vrapčićima  odigrana je  fudbalska utakmica u okviru Premijer lige BiH između FK Velež-Mostar i „Borac“ Banja Luka. U 82 minuti fudbalska utakmica je prekinuta na zahtjev delegata, zbog ulaska navijača FK Veleža u fudbalski teren. U kratkom roku policijski službenici PU Mostar su udaljili navijače sa terena i tribina, bez upotrebe fizičke snage.

u skladu sa planom obezbjeđenja policijski službenici PU Mostar gostujuće fudbalere i službenike Fudbalskog saveza BiH, službenim policijskim vozilima dopratili su do Aleksin han, gdje ih preuzimaju policijski službenici PU Konjic. U mjestu Jablanica autobus sa gostujućim fudbalerima uz policijsku pratnju nastavlja kretanje u smjeru Prozor, dok službenici fudbalskog saveza samovoljno napuštaju kolonu i kreću u smjeru Sarajeva magistralnim putem M-17, bez obavještavanja policijske pratnje.

Oko 23,45 sati ispred tunela „Lendava“  putničko vozilo  marke Gof-V u kom su se nalazila 4 NN lica izvršili su presretanje vozila u kom su se  nalazili službenici Fudbalskog saveza BiH, te su bejzbol palicama napravili materijalnu štetu na vozilu i ubacili zapaljivo pirotehničko sredstvo u vozilo pri čemu je vozilo u potpunosti izgorilo.

Nakon obavljenog uviđaja i drugih službenih radnja, policijski službenici PU Kojic izvršili su policijsku pratnju službenika Fudbalskog saveza do prevoja Ivan sedlo.

Pripadnici MUP-a HNK preduzimaju sve mjere i radnje predviđene Zakonom da pronađu izvršioce ovog KD.

                                 ODSJEK ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU