SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Na osnovu Rješenja Federalnog ministarstva saobraćaja i veza dobivena je saglasnost za izmjenu režima saobraćaja, povodom   40-te godišnjice ukazanja Gospe u Međugorju.Dana 24.06.2022. godine u vremenu od 16,30 do 17,30 sati, doći će do izmjene režima saobraćaja  na magistralnom putu M-17.4 (Mostar-Čitluk-Tromeđa) na dionici puta od crkve u Čitluku do kružnog toka u mjestu Potpolje. 

Za vrijeme održavanja manifestacije, saobraćaj koji dolazi iz pravca Čapljine, Ljubuškog i Š. Brijega preusmjerit će se na regionalni put R-425 na dionicu Tromeđa-Donji Hamzići te dalje lokalnim putem u pravcu Gornji Hamzići-Blatnica. Saobraćaj koji dolazi magistralnim putem M-17.4 iz pravca Mostara preusmjeravat će se u mjestu Garišta kroz lokalni put na putnom pravcu Blatnica-Hamzići-Tromeđa.

U eventualnim slučajevima izvanrednih situacija vozilima će biti omogućen prolazak uz obaveznu pratnju policije te prilagođenu brzinu i povećanu pažnju vozača.

Molimo sve učesnike u saobraćaju koji se budu kretali ovom relacijom u navedenom vremenskom periodu  za pažnju i strpljenje.

                        ŠEF ODSJEK ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU