Saopštenje za javnost

Saopštenje za javnost

          

 

Danas, 9.jula 2024.godine, Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona uručeno je 9 novih vozila, za čiju nabavku sredstva obezbjedila  kantonalna Vlada.

Kako je rekao ministar Marić, radi se o investiciji vrijednoj oko 576 000 KM, te se nastavlja kontinuirano obnavljanje voznog parka Ministarstva, započeto prije nekoliko godina. Svaka kantonalna stanica zadužena za bezbjednost saobraćaja dobit će po jedno novo vozilo, a ostala će se, kao neoznačena, koristiti za redovne aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prilikom dodjele vozila, ministar Marić dotakao se i kadrovske problematike vezane za Ministarstvo, istaknuvši kako je raspisan konkurs za 145 policijskih službenika, od čega njih 25 u činu mlađeg inspektora i 120 u činu policajca.

Uz navedene, 130 kadeta nalazi se trenutno na obuci, pa je ministar Marić uvjeren kako će Ministarstvo uspješno prebroditi izazovno razdoblje, koje slijedi zbog odlaska velikog broja službenika u zasluženu penziju.

Očekivani priliv novih kadrova, te daljnja ulaganja poput ovih, kakvo je investiranje u nova policijska vozila, garancija su kontinuiranog stabiliziranja Ministarstva i kvalitetnog djelovanja istoga, a na zadovoljstvo svih građana Hercegovačko-neretvanskog kantona.

                 

                                   ŠEF ODSJEKA  ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU