Saopštenje za javnost

Saopštenje za javnost

U PU Čapljina dana 24.10.2015.godine, u vremenu oko 22,25 sati, prijavio je M.B.   rođen 1993. godine u Čapljini, nastanjen u Dretelju, da je njegov brat Z.B. rođen 1989. godine  u Čapljini, nastanjen u Dretelju,  fizički napao njega i njegovu majku u njihovoj porodičnoj kući.

Zbog osnovane sumnje da je počinio K.D. „Nasilje u porodici“ policijski službenici PU Čapljina  priveli su  Z.B. Isti je doveden u službene prostorije PU Čapljina gdje je i alkotestiran, kojom prilikom je utvrđeno da se u njegovom organizmu nalazi 1,66 g/kg alkohola. Z.B. je lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u PU Čapljina. Dana 25.10.2015. godine dežurni policijski službenik PU Čapljina oko 13,35 sati obišao je prostorije za zadržavanje i ustanovio da  Z.B. ne daje znakove života. Pozvana je ljekarska ekipa Doma zdravlja Čapljina, koja je nakon pregleda tijela  konstatovala  smrt.

Dana 26.10.2015.godine po nalogu Kantonalnog tužilaštva urađena je obdukcija preminulog Z.B., te je ustanovljeno kako je smrt nastupila od zadobivenog  hematoma na predjelu glave kod preminulog.

Istragu u ovome slučaju preuzeo je  Sektor kriminalističke policije MUP-a HNK.

 

                                      ODSJEK ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU