Demant na objavljenu vijest o pronađenim bombama u MUP-a HNŽ/K

Demant na objavljenu vijest o pronađenim bombama u MUP-a HNŽ/K

 

Povodom objavljivanja vjesti na nekim portalima „ Pronađene bombe u MUP-HNŽ/K“,  iznesene su neistinite i netočne informacije u svezi toga događaja. S tim u svezi želimo obavjestiti javnost da bombe (tri ručne bombe) nisu „pronađene“ u zgradi MUP-HNŽ/K, već su bile predmetom  kriminalističke istrage koju je provodio Sektor kriminalističke policije ovog Ministarstva i kao takve su u dogovoru sa postupajućim tužiteljem u zakonom predviđenoj proceduri predate na uništenje Civilnoj zaštiti.

Bombe su pronađene prilikom  pretresa obiteljske kuće O.B. iz Vrapčića, koji je osumnjičen za počinjenje KD Ubojstvo u pokušaja i Nedopustivo držanje oružja i eksplozivnih materija (događaj od 18/19.07.2015.godine kojom prilikom su u Vrapčićima ranjene tri osobe).

Također neki portali su objavili vijest da je strana državljnka matletirana od strane konobara u ugostiteljskom objektu u Konjicu, a policija o tome nije obavještena.

Ova informacija je također netočna jer su policijski službenici Policijske uprave Konjic izašli na mjesto događaja i poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje te i dalje nastavljaju prikupljati informacije u cilju konačnog procesuiranja ovog događaja.

 

                                                              ODSJEK ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU