Izvješće Uprave policije MUP-a HNŽ/K Županijskom tužiteljstvu

Izvješće Uprave policije MUP-a HNŽ/K Županijskom tužiteljstvu

Dana 05.11. 2014. godine PU Mostar Odjel krim. policije na temelju čl. 234 stav 5. ZKP F BiH podnijela je izvješće Županijskom tužiteljstvu u Mostaru zbog izvršenja 9 kaznenih djela teške krađe iz čl. 287 stav 1. ZKP F BiH protiv Halilović Đ. 1978. g. iz Sarajeva i Mujačić E. 1974 iz Sarajeva .

Iz navedenog izvješća proizilazi da su isti u periodu od 3.7.2014. do 30.10.2014. godine izvršili više teških krađa – provala u stanove posebno prilagođenom spravom – lomač te da su iz stanova i kuća u naselju Zalik br. 29 a u ul. Kardinala Stepinca br. 17 , u ul. Hrvatske mladeži br. 7 u ul. Kralja Tomislava br. 28 , ul. Zrinjskih Frankopana br. 11, ul. Splitska br. 28 , ul. Zrinjskih Frankopana br. 4 , ul. Zrinjskih Frankopana br. 7, nakon provaljivanja otuđivali zlatni nakit , prijenosna računala, gotovinu u različitim apoenima , mobilne telefone a u jednom slučaju i pištolj ČZ kojim je jedan od počinitelja bio naoružan u momentu lišenja slobode.

Do otkrivanja počinitelja došlo je poduzimanjem niza operativno taktičkih mjera i radnji i suradnjom PU MOstar i PU Konjic na čijem području je također razriješeno nekoliko KD izvršenih na isti /modus operandi/ . Suradnja policijskih službenika PU Konjic i PU Mostar urodila je plodom i navedene osobe lišene su slobode i kod istih je pronađen veći dio ukradenih predmeta otuđenih izvršenjem ovih teških KD-a.

        Navedene osobe predate su Županijskom tužiteljstvu koje će u zakonu predviđenoj proceduri donijeti odluku o njihovoj daljnjoj sudbini nakon njihovog saslušanja.

       Dana 06.11.2014. godine djelatnici OKP PU Mostar također su podnijeli izvješće protiv Oručević N. 1984. g. iz Mostara zbog postojanje sumnje da je počinio KD razbojništvo u pokušaju propisano čl.289 stav 2 u vezi sa članom 28 KZ F BiH .

 

                                                                                                                                                         ODSJEK ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU