Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (7/8.5.2024. godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona registrirano je 10 prijava; na području Mostara 8 i na području Prozor-Rame 2.                                        

Iz oblasti javnog reda i mira registrirana su 2 prekršaja; na području Mostara 1 i na području Konjica 1.                                      

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 5 prometnih nezgoda; na području Mostara 3, na području Neuma 1 i na području Čapljine 1. Jedna je osoba zadobila ozljede neutvrđenog stupnja, dvije osobe lake tjelesne ozljede.  

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 7.5.2024. god. u PS Prozor Rama je prijavljeno da su tijekom protekle noći, oko 03,00 sati, u kuću M.M. iz Ripaca, Prozor-Rama, ušle dvije maskirane osobe s kapuljačama na glavi. Osoba krupnije građe je upotrebom fizičke sile držala M.M. dok je isti ležao na krevetu, a za to vrijeme je druga osoba izvršila preturanje stvari unutar kuće. Navedeno je trajalo oko 10-tak minuta, nakon čega su se počinitelji udaljili u nepoznatom smjeru. Iz kuće nije ništa otuđeno. Upoznati krim. policija i nadležni tužitelj, izvršen očevid.
  • 7.5.2024. god. u PS Mostar Centar prijavio je A.K. da je u Ul. M. Bataljona, u Lakišića džamiji, uhvatio migranta koji mu je pokušao otuđiti torbicu s novcem i osobnim stvarima. Patrola policije je na licu mjesta zatekla dvije osobe, migrante, A.A. (2001) i E.M. (1979). Kod istih je pronađena određena količina zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu i pametni ručni sat marke Samsung. Navedeni su lišeni slobode, te predati djelatnicima OKP-a PU Mostar, a predmeti u vezi s kaznenim djelom su uz potvrdu izuzeti.