Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekla 24 sata

 

Za protekla 24 sata (30/31.05.2019. godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona registrirano je 9 prijava; na području Mostara 3, na području Konjica 3, na području Čapljine 1, na području Jablanice 1 i na području Stoca 1.

Iz oblasti javnog reda i mira registriran je 1 prekršaj i to  na području Mostara.  

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 5 prometnih nesreća; na području Mostara 3, na području Konjica 1 i na području Jablanice 1.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 30.05.2019. godine u PS Konjic je prijavio djelatnik benzinske crpke Gazprom, u ul. Kolonija, da je nn vozaču vozila Peugeot 206, crne boje, nasuo gorivo nakon čega se isti udaljio ne plativivši račun. Utvrđeno je da se radi o vozilu marke Peugeot koje je naknadno zaustavljeno na području PS Hadžići, te da je vozilom upravljao S.P. (1994) iz Sarajeva. Isti je lišen slobode, a s navedenim su upoznati krim. policija i nadležni tužitelj.
  • 30.05.2019. godine u PS Mostar Centar je prijavio Dž.D. iz Mostara da je u jednom mobitel shopu u Mostaru pronašao mobitel koji je dana 24.05.2019. godine otuđen državljanima SAD-a. Patrola policije je radom na terenu došla do saznanja da je mobitel otuđio A.M. (1980) iz Mostara kojega su pronašli i lišili slobode. Upoznata krim. policija, poduzete potrebne mjere.
  • 31.05.2019. godine, u 05,10 sati, u PS Stolac je prijavljeno da je na benzinskoj crpki Ćatar Benz, u mjestu Hodovo općina Stolac, izvršeno razbojstvo od strane tri maskirane osobe naoružane automatskom puškom. Navedeni su djelatnika crpke S.P. i E.M., koji se na crpki zatekao u teretnom motornom vozilu, zavezali i od istih otuđili novac. Počinitelji su nakon toga potrgali i odnijeli uređaje od video nadzora, te se udaljili vozilom marke Golf II bijele boje, za koje postoji osnovana sumnja da je otuđeno na području Mostara. Upoznate patrole policije na terenu, krim. policija, te poduzete sve potrebne mjere.