Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (28/29.11.2019.godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona registrirano je 8 prijava; na području Mostara 6 i na području Konjica 2.  

Iz oblasti javnog reda i mira nije bilo registriranih prekršaja.

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 9 prometnih nesreća; na području Mostara 3, na području Prozor-Rame 1, na području Jablanica 1, na području Čitluka 1, na području Stoca 1, na području Neuma 1 i na području Čapljine 1. Tri su osobe zadobile lake tjelesne ozlijede.    

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 28.11.2019. godine u PU Mostar je prijavljeno da je tijekom noći od strane nn počinitelja otuđeno vozilo marke Mercedes A280, koje je bilo parkirano ispred kuće u naselju Lakševine, te da je izvršena provala u istu kuću, garažu i ljetnu kuhinju. Tom prilikom je otuđena veća količina nakita, umjetničkih slika i alata. Upoznata krim. policija, izvršen očevid.
  • 28.11.2019. godine, oko 19,30 sati, u PS Mostar Centar je prijavila I.V. da joj je nn osoba pokušala istrgnuti torbu dok je bila u svom vozilu Ford Kuga, ispred TR „Duga-tehna“ u ul. kralja Tvrtka, te da ju je isti vukao za kosu nakon što nije uspio istrgnuti torbu. Patrola policije je po opisu i snimkama nadzorne kamere navedene trgovine utvrdila da se radi o T.D. (1978). Nakon obilaska šireg lokaliteta istog su pronašli u Rudarskoj ulici. T.D. je lišen slobode, a s navedenim upoznata krim. policija.