Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (12/13.02.2020.godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona registrirano je 8 prijava; na području Mostara 7 i na području Konjica 1.   

Iz oblasti javnog reda i mira registriran je 1 prekršaj i to na području Mostara.

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirane su 2 prometne nesreće, obje na području Mostara. Dvije su osobe zadobile lake tjelesne ozlijede.   

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 12.02.2020. godine, oko 20,30 sati, u PS Mostar Centar je prijavljeno da se na dijelu ceste BNR, do mosta prema naselju Tekija, nalazi nn osoba s vidnim ozlijedama iz kojih krvari. Patrola policije je na licu mjesta zatekla ekipu Hitne medicinske pomoći koja je ukazivala pomoć nn osobi, najvjerojatnije migrantu, koji je prevezen u bolnicu Južni logor. Dežurni liječnik je konstatirao da je navedeni zadobio više ubodnih rana nanijetih oštrim predmetom, te da se radi o teškim tjelesnim ozlijedama. Isti je zadržan na daljnjem promatranju i liječenju. Operativnim radom patrola policije je došla do saznanja da se na jednoj adresi u ul. BNR nalaze osobe koje se mogu dovesti u vezu s nanošenjem ozlijeda navedenoj osobi. U 23,20 sati pronađeni su državljani Maroka I.B. (2003) i J.B. (2003). Kod I.B. je pronađen nož, a kod J.B. smotuljak sa sadržajem zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Isti su dovedeni u službene prostorije zbog kriminalističke istrage, a navedeni predmeti su uz potvrdu izuzeti.
  • 12/13.02.2020. godine, oko 04,15 sati, u PS Centar je prijavljeno da je u tijeku provala u poslovnicu HT Pošte u ul. kralja Tomislava (na Aveniji). Dolaskom na lice mjesta patrola policije je primjetila jednu osobu kako se udaljava prema ul. Hrvatske mladeži gdje su ga i sustigli, te lišili slobode, a radi se o H.M. (1972). Obilaskom objekta patrola je uočila tragove zapiranja na vratima, a koja su najvjerojatnije nastala upotrebom „pajsera“ od strane navedenog počinitelja, kojeg je isti odbacio prilikom bjekstva s lica mjesta. Upoznata kriminalistička policija, poduzete potrebne mjere.