Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (8/9.6.2021. godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona, registrirano je 6 prijava; na području Konjica 2, na području Čapljine 2 i na području Mostara 2.

Iz oblasti javnog reda i mira registriran je jedan prekršaj i to na području Čitluka.

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 5 prometnih nesreća; na području Mostara 2, na području Stoca 1, na području Konjica 1 i na području Jablanice 1. Tri su osobe zadobile ozlijede neutvrđenog stupnja, četiri osobe lake tjelesne ozlijede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 8.6.2021. godine, oko 16,00 sati, dogodila se prometna nesreća na cesti M6, u mjestu Gorica, u kojoj su sudjelovali A.K. (1984) s Gubavice s vozilom marke Passat i M.Z. (1962) iz Sarajeva s vozilom marke Renault. Ozlijede neutvrđenog stupnja zadobila je M.Z. kojoj je medicinska pomoć ukazana u Domu zdravlja Stolac. Upoznat tužitelj, izvršen očevid.
  • 8.6.2021. godine, u 21,20 sati, dogodila se prometna nesreća na magistralnoj cesti M17, u mjestu Zdrava voda, u kojoj su sudjelovali S.L. (1977) iz Jablanice s vozilom marke Alfa Romeo i D.G. (1988) iz Mostara s vozilom Mitsubishi Pajero. Tjelesne ozlijede neutvrđenog stupnja zadobili su vozač D.G. i njegov suvozač I.G. (1969), koji su nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja Jablanica, vozilom Doma zdravlja prevezeni u SKB Mostar na daljnje liječenje. Vozač L.S. je lišen slobode zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Na mjestu nesreće promet je bio u potpunosti obustavljen do 21,45 sati, a od 21,45 do 23,00 sati odvijao se naizmjenice jednom kolničkom trakom, nakon čega je u potpunosti normaliziran. Upoznat tužitelj, izvršen očevid.
  • 8.6.2021. godine, oko 17,40 sati, u PS Mostar Centar je prijavio dežurni liječnik KB dr. Safet Mujić da im se na Odjelu nalazi ozlijeđena osoba. Patrola policije je utvrdila da se radi o S.G. (1970) iz Mostara koji je u razgovoru prijavio da ga je ispred UO “Malta”, na Bišće polju, fizički napao E.C. (1981) iz Mostara. Patrola policije je pronašla E.C. koji je priznao da je udario S.G. jer mu on i bivša supruga ne daju da viđa djecu. S.G. je prevezen na CUM SKB Mostar gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozlijede. U 20,15 sati, po usmenoj zapovijedi dežurnog tužitelja, E.C. je lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje PS Mostar Centar. Daljnji rad na slučaju preuzeli su djelatnici Sektora krim. Policije MUP-a HNŽ/K.