Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekla 24 sata

 

Za protekla 24 sata (9/10.6.2021. godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona registrirano je 9 prijava; na području Mostara 7, na području Prozor-Rame 1 i na području Čapljine 1.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirana su dva prekršaja; na području Stoca 1 i na području Mostara 1.

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 12 prometnih nesreća; na području Mostara 7,  na području Stoca 2, na području Čitluka 2 i na području Konjica 1. Jedna je osoba zadobila lake tjelesne ozlijede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 9.6.2021. godine, oko 20,15 sati, u PU Čapljina je prijavljeno da je izvršena razbojnička krađa u PROMEX-ovoj trgovini u mjestu Grabovine. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je utvrdila da je u trgovinu ušla nn maskirana muška osoba koja je, uz prijetnju nožem djelatnici navedene trgovine, iz blagajne otuđila novac. Upoznati tužitelj i krim. policija, izvršen očevid, poduzete sve potrebne mjere.
  • 10.6.2021. godine, u 05,05 sati, u PS Mostar Centar je prijavljeno da se na cesti za naselje Brkanovo brdo nalazi veća grupa ljudi. Patrola policije je dolaskom na lice mjesta uočila vozilo marke Nissan i četiri osobe kako trčeći bježe na više strana. Pripadnici patrole su uhvatili dvije osobe, a radi se o H.D. (1996) iz Sarajeva i A.V. (1998), također iz Sarajeva. Isti su patroli policije izjavili da su iz Sarajeva dovezli migrante koje su trebali predati osobi iz Mostara za određeni novčani iznos. H.D i A.V. su lišeni slobode, te slijedi rad po navedenom.
  • 9.6.2021. godine, u 23,30 sati dogodila se prometna nesreća u ul. Kralja Tomislava u Mostaru u kojoj je I.V. (1986) vozilom marke Mercedes sletio s kolnika na terasu ugostiteljskog objekta. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Pričinjena je materijalna šteta na ugostiteljskom objektu. Izvršen očevid, poduzete potrebne mjere.