Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (20/21.7.2021.godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona registrirane su 2 prijave, obje na području Jablanice.       

Iz oblasti javnog reda i mira registrirana su 3 prekršaja; na području Mostara 2 i na području Jablanice 1.               

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 8 prometnih nesreća; na području Mostara 5, na području Konjica 1, na području Čapljine 1 i na području Neuma 1. Jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozlijede, jedna osoba lake tjelesne ozlijede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 20.7.2021. godine dogodila se prometna nesreća u mjestu Bišće polje, Mostar, u kojoj su sudjelovali E.O. (1984) iz Mostara s vozilom marke Ford Fiesta i pješak A.Ć. (2004) iz Mostara koji je zadobio teške tjelesne ozlijede. Upoznat nadležni tužitelj, izvršen očevid.
  • 20.7.2021. godine, u 19,30 sati, u dežurnu služba PS Mostar Sjever prijavljeno je da je na jezeru iznad HE Mostar došlo do utapanja jedne osobe. Patrola policije je na licu mjesta zatekla A.B. (1983) i A.D. (1988) koji su izjavili da su se nalazili na splavu, na jezeru zajedno s S.H. (1993) iz Mostara, a koji je u jednom trenutku skočio u jezero i više nije izronio. S navedenim upoznati tužitelj, djelatnici Odjela krim. policije PU Mostar, dispečer HE Mostar, te pripadnici ISS-a i GSS-a. Tijekom večeri izvršena je djelomična pretraga lijeve i desne obale jezera ali bez uspjeha, a pripadnici ISS-a i GSS-a su tijekom jutra nastavili potragu za nestalim.