Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (16/17.11.2023.godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona registrirano je 10 prijava; na području Konjica 3, na području Mostara 2, na području Jablanice 2, na području Prozor-Rame 1, na području Neuma 1 i na području Čapljine 1.              

Iz oblasti javnog reda i mira registriran je 1 prekršaj i to na području Mostara.                         

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirane su 4 prometne nezgode, sve na području Mostara. Tri su osobe zadobile ozljede neutvrđenog stupnja, jedna osoba lake tjelesne ozljede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 16.11.2023. godine, policijski službenici PS Jablanica su, temeljem naredbe suca Općinskog suda Konjic, u mjestu Dragan selo, općina Jablanica, izvršili pretres obiteljske kuće koju koristi E.K. i tom prilikom je M.K., supruga istog, dragovoljno predala dvije prozirne pvc kese u kojima se nalazila zeljasta tvar koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Upoznat nadležni tužitelj, izvršen očevid, a predmeti u vezi s kaznenim djelom su uz potvrdu izuzeti. 
  • 16.11.2023. godine inspektori Odjela za posebne namjene, Sektora krim. policije MUP-a HNŽ su, postupajući po provedbi plana borbe protiv suzbijanja opojnih droga, u mjestu Drecelj, grad Konjic, izvršili pregled osobe M.K. (1997) iz Konjica, koji je tom prilikom predao pet smotuljaka u prozirnoj pvc foliji sa sadržajem bijele praškaste tvari koja asocira na opojnu drogu Speed. Postupajući po operativnim saznanjima i nakon pribavljenih potrebnih naredbi, policijski službenici SKP MUP-a HNŽ i Odjela krim. policije PU Konjic izvršili su pretres vikend kuće u mjestu Drecelj, kao i stana u Konjicu, koje koristi navedena osoba, prilikom čega je pronađena veća količina bijele praškaste tvari koja asocira na opojnu drogu Speed, digitalna vaga za precizno mjerenje, više komada pvc vrećica i pvc folija za pakiranje. S navedenim upoznat nadležni tužitelj, a predmeti u vezi s kaznenim djelom su uz potvrdu izuzeti. M.K. je lišen slobode, te je nad istim urađena kriminalistička obrada.
  • 16.11.2023. godine, oko 19,00 sati, dežurni Operativnog centra PU Konjic je od PS Hadžići zaprimio prijavu du su N.H. (1997), M.Đ. (1996) i A.A. (2001) vršili sječu šume na planini Bitovinji, općina Konjic, gdje je jedno stablo koje je posjekao N.H. palo na A.A. koji je prevezen u UKC Sarajevo, gdje mu je konstatirana ozljeda u vidu višestrukog prijeloma rebara, ali isti nije životno ugrožen. Upoznata krim. policija, te je u tijeku kriminalistička obrada.  
  • 16.11.2023. godine u PS Čapljina je M.B. (1975), nastanjen u mjestu Trebižat-Čapljina, prijavio nestanak supruge D.B. (1975). Ista je visoka 180 cm, kratke smeđe kose, slabije tjelesne građe, odjevena u crnu trenerku. Od kuće se udaljila u ranim jutarnjim satima vozilom marke Golf IV, sive boje.