Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Za protekli vikend (u vremenskom razdoblju od  05.07-08.07.2019.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona, registrirano je 13 prijava (na području Mostara 7, na području Jablanice 2, na području Čapljine 1 i na području Konjica 2).

Iz oblasti javnog reda i mira  registrirano je osam prekršaja i to na području Mostara 5, na području Neuma 1, na području Prozor-Rame 1 i na području Čapljine 1.

Iz oblasti  sigurnosti prometa  registrirane su 23 prometne nesreće; na području Mostara 8 , na području Stoca 3, na području Neuma 1, na području Čapljine 5, na području Jablanice 2, na području Čitluka 1  i na području Konjica 3. Jedna je osoba zadobila ozlijede neutvrđenog stupnja, jedna osoba teške tjelesne ozlijede, dok je pet osoba zadobilo lakše tjelesne ozlijede .

Od evidentiranih događaja izdvajamo :

  • 05.07.2019.godine, oko 16,00 sati, u ul. K.M.Viševića u Stocu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja motocikla s kolnika. Motociklom je upravljao državljanin Njemačke K.T.(1973) i isti je tom prilikom zadobio teške tjelesne ozlijede. Na licu mjesta izvršen je očevid.
  • 06.07.2019.godine, u 16,00 sati, PS Jablanica je obaviještena da NN muška osoba puca iz pištolja na plaži „Peta“ u mjestu Donje Papratsko, općina Jablanica. Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije koji su zatekli osobe H.E.(1990) i M.S.(2000) obadvoje iz Sarajeva. Kod M.S. je pronađen pištolj koji je izuzet, a H.E. je lišena slobode. O svemu je upoznat tužitelj.
  • U noći 06/07.07.2019.godine, oko 04,0 sati, patrola policije je u ul. Dubrovačka u Mostaru, točnije na Veletržnici, primjetila dvije osobe u vozilu Opel Zafira. Prilikom legitimiranja istih, a na upit ovlaštenih službenih osoba posjeduju li kod sebe nedozvoljena sredstva, isti su dobrovoljno predali veliku crnu torbu u kojoj se nalazilo preko 20 komada pvc vrećica sa sadržajem suhe zeljaste tvari, jedna providna pvc vrećica sa nn bijelim sadržajem, te digitalna vaga. Svi predmeti su izuzeti, a osobe su lišene slobode i nad njima je izvršena kriminalistička obrada. O svemu su upoznati tužitelj i Odjel krim. policije.