Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Za protekli vikend ( u vremenskom periodu od 03.04-05.04.2020.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanske županije , registrirano je 6  prijava (  na području Mostara 3, na području Rame 2 i na području Konjica 1).

Iz oblasti javnog reda i mira je registriran  jedan prekršaj i to na području Konjica 1.

Iz oblasti sigurnosti prometa   su registrirane  dvije prometne nezgode i to na području Konjica 1 i na području Jablanice 1u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 03.04.2020.godine u PU Mostar obratio se M.D. iz Mostara i prijavio da je izvršena provala u prostorije ronilačkog kluba „Neretva“ u Ul. Trg 1.maja bb. Odmah su na lice mjesta izasli djelatnici policije te je utvrđeno da je NN osoba razbio staklo na navedenom objektu , ušao u unutrašnjost i ispreturao inventar a po izjavi prijavitelja iz objekta je otuđen projektor“Toshiba TDP-S8“. Upoznat Odjel krim. policije.
  • 03.04.2020.godine oko 18,30 sati patrola policije PU Konjic je na platou Željezničke stanice u Konjicu zatekla tri osobe –migranta: H.M.(1999) iz Sirije, I.M.(1977) iz Palestine i O.D.(1998) iz Palestine. Isti nisu imali dokumente ni prijavu boravka u BiH, te su zadržani u prostorijama PU Konjic do predaje Službi za  poslove  sa strancima.