Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend (14-17.2.2020)

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend (14-17.2.2020)

 

Proteklog vikenda (14-17.02.2020.godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona registrirano je 14 prijava; na području Mostara 7, na području Konjica 3, na području Čapljine 2, na području Neuma 1 i na području Prozor-Rame 1.   

Iz oblasti javnog reda i mira registrirana su 2 prekršaja; na području Čitluka 1 i na području Čapljine 1.  

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirane su 22 prometne nesreće; na području Mostara 9, na području Čitluka 4, na području Čapljine 4, na području Jablanice 1, na području Konjica 1, na području Prozor-Rame 1, na području Neuma 1 i na području Stoca 1. Jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozlijede, četiri osobe ozlijede neutvrđenog stupnja, a sedam osoba lake tjelesne ozlijede.    

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 14.02.2020. godine, u 15,20 sati, u PS Konjic je prijavio E.Č. iz Mostara da je neposredno prije prijavljivanja nn počinitelj iskoristio njegovu nepažnju te, dok se isti nalazio ispred trgovine Granap, ušao u tmv Renault-Clio i udaljio se u nepoznatom smjeru. Pomoću video nadzora utvrđeno je da se počinitelj s otuđenim vozilom uputio u smjeru Mostara o čemu su odmah upoznati PU Konjic, te sve susjedne Policijske postaje. Oko 16,15 sati patrola policije PS/SP Mostar Centar je, postupajući po dojavi PU Konjic, u mjestu Grabovica zatekla navedeno vozilo. Uz vozilo je zatečen A.Z. (2001) iz Buturović polja kako sa istog skida registarske pločice. Počinitelj je lišen slobode na licu mjesta i doveden u PU Mostar gdje je prevezeno i otuđeno vozilo, nakon toga je predat PU Konjic na daljnje postupanje.
  • 14.02.2020. godine u PU Mostar je prijavila R.Z. iz Blagaja, Kosorska glavica, da joj je tijekom dana, u vremenu od 10,00 do 21,15 sati, od strane nn počinitelja izvršena provala u kuću, te da je iz unutrašnjosti otuđena određena količina novca. Upoznata krim. policija, poduzete potrebne mjere.
  • 14.02.2020. godine, u 12,35 sati, dogodila se prometna nesreća na cesti M 17, u mjestu Čelebići, u kojoj je sudjelovao B.I. (1980) iz Mostara s vozilom marke Škoda. Teške tjelesne ozlijede zadobio je suvozač Ž.Š. (1982) iz Mostara, dok se za vozača liječnik nije mogao izjasniti o stupnju ozlijeda. Upoznat nadležni tužitelj, izvršen očevid.
  • 14.02.2020. godine, u 07,35 sati, u PU Čapljina je prijavljeno da je vozilom Hitne pomoći u DZ Čapljina dovezen R.Ć. (1958) iz Tasovčića, te da je isti preminuo od ozlijeda zadobivenih na radu u poduzeću „Agro herc“ d.o.o. Čapljina u Gabeli. U Dom zdravlja Čapljina javio se i M.A. (1948) iz Gabele s ozlijedama na stopalu noge zadobivenim na radnom mjestu u navedenom poduzeću. Ozlijede su zadobili od traktora marke Johngeer 4630 i priključnog vozila (prikolice) vl. poduzeća „Agro herc“, tako što se traktor s upaljenim motorom „samopokrenuo“ nanijevši im ozlijede, a zatim se zabio u parkirano vozilo Golf II. S navedenim je upoznat dežurni inspektor zaštite na radu, a tijelo preminulog po nalogu dežurnog tužitelja je prevezeno u Mostar zbog obdukcije. Od strane vještaka izvršeno je vještačenje na navedenom traktoru.