Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

 

Za protekli vikend ( u vremenskom periodu od 04.06-07.06.2021.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanske županije , registrirana je 21  prijava i to na području Mostara 15, na području Čapljine 2, na području Rame 1, na području Stoca 1 i na području Konjica 2.

Iz oblasti javnog reda i mira  registrirana su četiri  slučaja i to na području Mostara 2, na području Čapljine 1 i na području Konjica 1.

Iz oblasti sigurnosrti prometa  registrirano je 19 prometnih nezgoda i to na području Mostara 10, na području Jablanice 2, na području Neuma  3, na području Konjica 1, na području Čitluka 1 i na području Rame 2 u kojima je jedanaest osoba  zadobilo lakše tjelesne ozljede .

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 05.06.2021.godine u 19,40 sati PU Mostar je obaviještena da je u samoposluzi „BINGO“ u Ul. B.Buconjića izvršeno razbojstvo. Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da su dvije NN maskirane muške osobe ušle u samoposlugu i uz prijetnju pištoljem od djelatnice iz kase otuđili novac i udaljili se u nepoznatom pravcu. Odmah su upoznate sve policijske patrole na terenu te slijedi daljnji rad na rasvjetljavanju ovog kaznenog djela.
  • 06.06.2021.godine oko 16,35 sati PU Mostar je obaviještena da je u Ul.Dubrovačka  kod Energy pumpe došlo do uporabe vatrenog oružja od strane više osoba. Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije te je utvrđeno da su na navedenu lokaciju došla dva vozila u kojim se nalazilo više osoba i da su ispalili više hitaca jedni prema drugima nakon čega su se udaljili u pravcu naselja Bijeli Brijeg. Na licu mjesta izvršen je očevid , upoznat Odjel krim. policije te se poduzimaju sve potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji osoba koje su sudjelovale u izvršenju ovog kaznenog djela.