Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Proteklog vikenda (10.05-13.05.2024.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona, registrirano je 17  prijava; na području Mostara 11, na području Konjica 1, na području Jablanice 3, na području Prozor-Rame 1 i na području Čapljine 1.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirano je 5 prekršaja; na području Mostara 2, na području Stoca 1, na području Čapljine 1 i na području Konjica 1.

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirane su 22 prometne nezgode; na području  Mostara 13, na području Konjica 2, na području Neuma 2, na području Stoca 1, na području Jablanice 1  i na području Čapljine 3. Šest je osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede .

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 10.05.2024.godine istražitelji PS Konjic su, po naredbi Općinskog suda Konjic, a zajedno sa pripadnicima F MUP-a , izvršili pretres stana i pomoćnih prostorija u Ul. Pave Avđenlića koje koristi M.C. (1968) iz Konjica i tom prigodom pronašli praškastu tvar koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Osoba je lišena slobode i izvršena je krim. obrada.
  • 10.05.2024.godine djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ/K su lišili slobode T.K. (1999) iz Mostara koji je prilikom lišavanja slobode odbacio dva paketića sa sadržajem bijele praškaste tvari. Postupajući po naredbi Općinskog suda Mostar izvršen je pretres i stana i dva vozila. Pronađena je i ouz potvrdu oduzeta NN biljna tvar i NN bijela praškasta tvar. O svemu je upoznat tužitelj.
  • U noći 11/12.05.2024.godine djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ/K su lišili slobode jednu osobu  na području grada Mostara i tom prigodom oduzeli osam paketića NN bijele praškaste tvari i jedan mobilni telefon.
  • 11.05.2024.godine u 17,00 sati, djelatnici PS Stolac su, po Planu osiguranja, vršili osiguranje prvenstvene  nogometne utakmice  Županijske lige između FK „Iskra“ Stolac i FK „Blagaj“ iz Blagaja na gradskom stadionu u Stocu. U 36-oj minuti utakmica je prekinuta zbog fizičkog nasrtaja domaćeg igrača E.G.(2003) iz Stoca na glavnog suca meča N.K.(1988) iz Mostara. Isti je zadobio ozljede neutvrđenog stupnja i izjavio da će se obratiti  za liječničku pomoć u RMC „Safet Mujić“ u Mostaru. Od strane djelatnika policije suci su ispraćeni iz grada Stoca u pravcu Mostara.
  • 12.05.2024.godine u 17,00 sati na stadionu „Rođeni“ u Vrapčićima odigravala se nogometna utakmica U15 lige između ekipa FK „Velež“ i HNK „Zrinjski“ kojom prigodom su dvije malodobne osobe B.M.(2006) i A.J.(2006), obje iz Mostara, narušile javni red i mir tučom na tribinama. Osobe su privedene u službene prostorije kojom prigodom je kod  B.M. pronađena i oduzeta manja količina zeljaste tvari  koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Marihuanu, te je isti lišen slobode po odobrenju dežurnog tužitelja.