Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Proteklog vikenda (5-8.7.2024. godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona registrirano je 19 prijava; na području Mostara 12, na području Čapljine 3, na području Konjica 2 i na području Čitluka 2.                                            

Iz oblasti javnog reda i mira registrirano je 12 prekršaja; na području Mostara 5, na području Čapljine 3, na području Neuma 1, na području Prozor-Rame 1, na području Čitluka 1 i na području Stoca 1.                                           

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirane su 23 prometne nezgode; na području Mostara 9, na području Čapljine 5, na području Konjica 3, na području Čitluka 2, na području Jablanice 1, na području Neuma 1, na području Prozor-Rame 1 i na području Stoca 1. Jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede, jedna osoba ozljede neutvrđenog stupnja,sedam osoba lake tjelesne ozljede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 5.7.2024. godine, oko 14,40 sati, policijski službenici Sektora krim. policije, Odjela za posebne namjene, lišili su slobode A.M. (1985) iz Mostara od kojega je pretresom istog privremeno oduzeta jedna pvc vrećica sa sadržajem NN biljne tvari i jedan mobilni telefon. Nad istim je urađena kriminalistička obrada, a o navedenom upoznat nadležni tužitelj.
  • 5.7.2024. godine policijski službenici Sektora krim. policije, Odjela za posebne namjene su, po pismenoj naredbi Općinskog suda u Mostaru, izvršili pretres stana u ul. Zrinjski Frankopana u Mostaru, vlasništvo A.S. (1984) iz Mostara. Pretresom je pronađeno i uz potvrdu izuzeto; kompletan laboratorij za uzgoj cannabisa u zatvorenom prostoru, određena količina osušene biljne tvari, dvije digitalne vage, mobilni telefon, metalne mrvilice. Nakon završenog pretresa stana koji se nalazi na četvrtom katu, izvršen je očevid u stanu na prvom katu na istoj adresi, gdje je došlo do začepljenja kanalizacijskog odvoda, a gdje je vlasnik stana iz odvoda izvadio NN biljnu tvar koju je A.S. pokušao uništiti prije ulaska policijskih službenika u stan. Izvršen očevid, upoznat nadležni tužitelj.
  • 5.7.2024. godine, oko 14,15 sati, dogodila se prometna nezgoda u Splitskoj ulici u Mostaru u kojoj su sudjelovali S.Ć. (1955) s vozilom marke Opel Corsa i A.Š. (1996) s motociklom Yamaha. Teške tjelesne ozljede zadobio je motociklist A.Š. Upoznat nadležni tužitelj, izvršen očevid.
  • 5.7.2024. godine na području grada Mostara provedena je akcija „Motocikl“. Policijski službenici su kontrolirali 50 motornih vozila i 47 motocikla pri čemu su vozačima izdali 40 prekršajnih naloga, 3 vozača su isključena iz prometa zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita.
  • 5.7.2024. godine dežurni liječnik sa CUM-a SKB Mostar izvjestio je PS Mostar Centar da su radnici Hitne medicinske pomoći Stari grad dovezli na CUM S.Š. (1963) koji je zadobio ozljede opasne po život uslijed pada sa skele na adresi H. Repca. Patrola policije na navedenoj adresi nije nikog zatekla, te su od građana u blizini doznali da su oko 10,00 sati primjetili djelatnike HMP koji su navedenu osobu preuzeli. Na licu mjesta obavljen je očevid od strane djelatnika Odjela krim. policije PU Mostar kojemu su nazočili DKT i inspektor zaštite na radu. 6.7.2024. godine, oko 10,00 sati, u Operativni centar PU Mostar dojavio je dežurni liječnk Odjela intenzivne njege SKB Mostar da je pacijent S.Š. (1963), koji je prethodnog dana hospitaliziran zbog ozljeda zadobivenih na gradilištu, preminuo. Upoznat dežurni tužitelj, poduzete sve potrebne mjere.
  • 5.7.2024. godine, oko 21,50 sati, u PS Čapljina je prijavila N.M. iz Čapljine da je, oko 10,00 sati, od kuće otišao susjed S.P. (1954) nastanjen u Čapljini, te da se nije vratio kući. Isti je sklon lutanju po gradu i okolici, visok je oko 150 cm, punije građe, obrijane glave, odjeven u crnu trenerku i crnu duks majicu, žutu košulju i sa žutim kačketom na glavi. Poduzete sve potrebne mjere.
  • 6.7.2024. godine, oko 06,00 sati, u PS Mostar Centar je prijavljeno kako NN muška osoba na cesti za Rašku Goru pali nisko raslinje. Policijski službenici su na licu mjesta zatekli A.P. (1998) iz Čitluka koji je i sam priznao da je na 3 mjesta pokušao zapaliti nisko raslinje, u što su se uvjerili i policijski službenici, te isto ugasili. A.P. je lišen slobode i doveden u PS Mostar.
  • 7/8.7.2024. godine, oko 00,15 sati, policijski službenici PS Mostar Centar su prilikom rutinske kontrole i obilaska staničnog područja, na lokalitetu USRC „Midhad Hujdur Hujka“ uočili vozilo VW i dvije osobe unutar vozila. Isti su kontrolirani, a E.T. (2004) iz Mostara je na upit OSO posjeduje li nedozvoljena sredstva predao prozirnu vrećicu u kojoj se nalazila suha zeljasta tvar, dok je D.J. (2005) iz Mostara negirao posjedovanje nedozvoljenih sredstava. Policijski službenici su se vizualnim pregledom vozila i osoba uvjerili u točnost iskaza. E.T. je lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje PS Mostar Centar.