Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Za protekli vikend ( u vremenskom periodu od 12.04-15.04.2019.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanske županije , registrirano je 17 prijava ( na području Mostara 8, na području Čapljine 3, na području Konjica 5 i na području Čitluka 1).

Iz oblasti javnog reda i mira  registrirano je 9  prekršaja i to na području Mostara 7, na području Konjica 1 i na području Čapljine 1.

Iz oblasti sigurnosti prometa  registrirano je 10 prometnih nezgoda i to na području Mostara 5, na području Čapljine 2, na području Jablanice 2 i na području Rame 1 u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 14.04.2019.godine oko 10,30 sati patrola policije je na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Tasovčići , općina Čapljina ,  zaustavila i kontrolirala vozilo „Škoda“ kojim je upravljao H.L.(1981) iz Nevesinja. Tom prilikom u vozilu jer pronađeno preko 4000 kutija cigareta bez akciznih markica koje su preuzeli djelatnici Uprave za indirektno oporezivanje Mostar.
  • 14.04.2019.godine oko 06,30 sati PU Mostar je obaviještena da je u starom dijelu grada došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane veće skupine navijača „Ultras“ koji su tom prilikom pravili nered. Odmah su na lice mjesta upućene patrole policije koje su primjetile veću grupu NN osoba kako se udaljavaju ulicom M.Bjelavca prema Ul.Fra A.Miletića. Patrola policije je u Ulici Onešćukova utvrdila da su ispred UO „Podrum“ i „Emen“ ispreturane stolice i prevrnute saksije sa cvijećem. Djelatnici policije su kod „Ultras puba“ izvršili legitimiranje više lica za koje postoji sumnja da su sudjelovali u navedenom narušavanju javnog reda i mira te se poduzimaju sve potrebne mjere i radnje na identifikaciji i pronalasku svih osoba sudionika ovog događaja.