Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (13/14.04.2016.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona, registrirano je 7 prijava (na području Mostara 2, na području Čapljine 1, na području Čitluka 1, na području Stoca 1, na području Jablanice 1  i na području Prozor-Rame 1).

Iz oblasti javnog reda i mira registrirana su 3 prekršaja; na području Mostara 2 i  na području Prozor-Rame 1.

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 11 prometnih nezgoda; na području Mostara 8, na području Jablanice 1, na području Čitluka 1 i na području Čapljine 1. Tri su osobe zadobile  lakše tjelesne ozlijede.

 

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

-      13.04.2016.godine, oko 22,00 sata, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ/K su, radeći na sprečavanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, na parking prostoru kod Silosa u ul.M.Budaka u Mostaru lišili slobode i priveli u službene prostorije osobe M.B. (1986) i M.S. (1997), oba iz Mostara. Tom prigodom je kod istih u vozilu marke Fiat Bravo pronađen i oduzet jedan komad stakla  na kojemu se nalazila izvjesna količina smeđe praškaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu  speed. O svemu je upoznat tužitelj, a nad navedenima je izvršena kriminalistička obrada.

-      13.04.2016.godine u PU Čapljina je prijavio M.A.(1969) iz Tasovčića da mu je od strane nn osobe ili više njih izvršena provala u pomoćni objekt  pri čemu je otuđena motorna pila, bušilica i još nešto sitnog alata. Upoznat Odjel krim. policije.

-      13.04.2016.godine u PS Prozor-Rama je prijavio I.D. da je na lokalnoj cesti u mjestu Pale, općina Prozor-Rama,  pronašao posječenih 11 stabala bukve koja potječu iz šumske krađe. Upoznat je tužitelj.