Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

 

Za protekli vikend (u vremenskom razdoblju od  05.12. - 07.12.2015.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona, registrirano je 15 prijava (na području Mostara 11, na području Konjica 1, na području Prozora 2  i  na području Čitluka 1).

Iz oblasti javnog reda i mira je registrirano 5  prekršaja i to na području Čapljine 1, na području Mostara 2, na području Čitluka 1 i na području Konjica 1.

Iz oblasti sigurnosti prometa  registrirano je 7 prometnih nezgoda; na području Mostara 2, na području Konjica 1, na području Jablanice 2, na području Prozor-Rame 1  i na području Čapljine  1.  Jedna je osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

-      05.12.2015. godine u PU Mostar obratio se J.M. iz Mostara, djelatnik u poduzeća Šume Herceg-Bosne“, u Ul.B.N.R. i prijavio da je u navedeno poduzeće izvršena provala. Na lice mjesta izašli su djelatnici policije te je utvrđeno da je NN osoba ili više njih podesnim predmetom otvorila ulazna vrata i provalili u sef iz kojeg je otuđena određena količina novca. Istragu vodi Odjel krim. policije PU Mostar.

-      06.12.2015. godine djelatnici Odjela za posebne namjene Sektora krim. policije MUP-a HNŽ/K su, radeći na sprečavanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, lišili slobode M.A. (1998) iz Mostara. Kod istoga je, prilikom pretresa, pronađena određena količina biljne tvari  i tzv. Drobilica. Nad M.A. je izvršena kriminalistička obrada, a o svemu je upoznat tužitelj.

-      06.12.2015. godine u PU Mostar obratila se I.B. iz Mostara, djelatnica u kladionici „Williams“ u Ul. Fra D.Buntića i prijavila da joj je na vrata došla NN muška osoba sa fantomkom na glavi i uz prijetnje lupao na vrata da otvori, pošto su ista bila zaključana. Prijaviteljica je pozvala policiju, a isti se udaljio u nepoznatom smjeru. O svemu je upoznat tužitelj.