Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata ( 04/05.09.2019.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanske županije , registrirane su 2 prijave (na području Mostara 1  i  na području Čapljine 1).

Iz oblasti javnog reda i mira  registrirana su 4 prekršaja; na području Mostara 3 i na području Prozor-Rame 1.

Iz oblasti sigurnosti prometa  registrirane su 4 prometne nesreće; na području Mostara 1, na području Konjica 2 i na području  Stoca 1. Dvije su osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede, dok je jedna osoba zadobila ozlijede neutvrđenog stupnja.

Od evidentiranih događaja izdvajamo :

  • 04.09.2019.godine, oko 15,30 sati, PU Mostar je obaviještena da kod X osnovne škole, u ul. Splitska u Mostaru, NN osoba sa crvenim motociklom prodaje djeci drogu. Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije koji su zaustavili navedenu osobu, a radilo se o osobi koja je od ranije poznata kao uživatelj opojne droge, D.P.(1978) iz Mostara. Isti je, nakon zaustavljanja od strane djelatnika policije, progutao dvije prozirne vrećice  u kojima se nalazila bijela praškasta tvar. Nakon toga odveden je na Interni odjel bolnice Bijeli brijeg gdje je zadržan na promatranju. O svemu je upoznat nadležni tužitelj i odjel krim. policije.
  • 04.09.2019.godine, oko 13,30 sati, PU Mostar je obaviještena od strane NN građanina da je u neposrednoj blizini Carinskog mosta, na pješčanoj plaži, primjetio kako NN osoba ulazi u vodu i umiva se. U jednom trenutku voda ga povlači i nosi prema Carinskom mostu. Odmah su na lice mjesta izašle patrole policije koje su operativnim radom na terenu došle do saznanja da se radi o migrantu iz Maroka s kojim se na plaži u tom trenutku nalazio i njegov rođak. O svemu su upoznate nadležne institucije,  a djelatnici policije su nastavili s aktivnostima na pretraživanju terena.