Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (07/08.01.2016.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona registrirano je 11 prijava (na području Mostara 4, na području Stoca 4, na području Konjica 2 i na području Čapljine 1).

 

Iz oblasti javnog reda i mira registrirana su dva prekršaja; na području Čitluka 1 i na području Konjica 1.

 

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirana je jedna prometna nezgoda i to na području Konjica. Jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozlijede, jedna osoba lakše tjelesne ozlijede.

 

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

 

  • 07.01.2016. godine u PS Stolac je prijavila M.R. iz dječjeg vrtića Stolac da je tijekom noći izvršena provala u vrtić. Na lice mjesta izašli su pripadnici policije. Utvrđeno je da je od strane nn počinitelja razbijeno staklo na ulaznim vratima te da su otuđeni usisavač i DVD player marke Bira. Istragu vodi Odjel krim. policije.

  • 07.01.2016. godine u PS Stolac je prijavio G.P. Iz Aladinića da je u mjestu B. selo izvršena provala u kuću njegovog brata A.P. pri čemu su otuđeni kompresor, usisavač, bušilica i fen za lakiranje. Upoznat Odjel krim. policije.

  • 07.01.2016. godine u PS Stolac je prijavio Imam stolački A.B. da je u noći 06/07.01.2016. godine M.M. (1977) iz Stoca otuđio milodar iz džamija u ul. Banovinska i u ul. S. Radića. U PS Stolac je nakon prijave pozvan M.M. koji je priznao izvršenje navedenog kaznenog djela. Kriminalističkom obradom pripadnici policije su utvrdili da je isti izvršio i provalnu krađu u dječiji vrtić Stolac. Neke od otuđenih stvari su pronađene i biti će vraćene vlasniku. O svemu je upoznat nadležni tužitelj.

  • 07.01.2016. godine, u 15,40 sati, na dijelu magistralne ceste M-17, u mjestu Podorašac, općina Konjic, dogodila se prometna nezgoda u kojoj je Fehim B. (1993) iz Konjica upravljajući vozilom marke VW Golf sletio s ceste. Teške tjelesne ozlijede zadobio je suputnik u navedenom vozilu Edis M. (1995), dok je vozač Fehim B. Zadobio lakše tjelesne ozlijede.