Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata ( 11/12.01.2016.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona, registrirano je 12 prijava (na području Mostara 4, na području Čapljine 3, na području Stoca 2,na području Jablanice 1  i na području Konjica 2).

Iz oblasti javnog reda i mira registriran je jedan prekršaj i to na području Čitluka.

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirane su 2 prometne nezgode i to na području Mostara 1 i na području Stoca 1 u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

-      11.01.2016.godine u PU Mostarje prijavila A.Z. provalu u kiosk u Ul. K.P.K. IV. Tom prigodom iz iste je otuđena neutvrđena količina cigareta i novac. Upoznat Odjel krim.policije.

-      11.01.2016.godine, oko 13,00 sati, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ/K – Odjel za posebne namjene su, radeći na suzbijanju i sprečavanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga,  lišili slobode M.M. (1997) iz Mostara  na parking prostoru u blizini Silosa u Ul. M.Budaka. Tom prigodom od istog su oduzeta 23  omota sa sadržajem zeljaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Na licu mjesta zatečene su još dvije osobe i to M.A. (1988) iz Mostara od kojeg je oduzet jedan paketić sa sadržajem zeljaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Marihuanu kao i  L.S. (1998) iz Mostara kod kojeg nije pronađena opojna droga. Nad istima je izvršena kriminalistička obrada, a o svemu je upoznat tužitelj.

-      11.01.2016.godine, oko 23,00 sati,  u PU Mostar je prijavila D.M.(1993) iz Mostara da je nad njom izvršeno razbojstvo u Ul. Z.Frankopana bb. Naime, D.M.  je djelatnica kladionice Sport plus i nakon zatvaranja kladionice, prilikom odlaska, istoj je prišla NN muška osoba, istrgla joj torbu iz ruke nakon čega je pobjegao u nepoznatom smjeru. U torbi se nalazio novac, osobni dokumenti i ključevi. O svemu je upoznat Odjel krim. policije, kao i sve policijske patrole na terenu.