Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (21/22.01.2016.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona registrirano je 6 prijava; na području Mostara 4, na području Čapljine 1 i na području Jablanice 1.

 

Iz oblasti javnog reda i mira registriran je 1 prekršaj i to na području Stoca.

 

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirane su 3 prometne nezgode; na području Mostara 1, na području Prozor-Rame 1 i na području Jablanice 1.

 

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

 

  • 21.01.2016. godine, od strane djelatnika Sektora krim. policije, Odjela za posebne namjene, na mostu Bunor je, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, slobode lišen Goran A. iz Mostara. Od istog je izuzeta digitalna vaga s tragovima nn praškaste tvari smeđe boje koja asocira na opojnu drogu heroin. Pri lišavanju slobode Goran A. je pokušao pobjeći, te je tom prilikom iz džepa jakne izvadio jedan veći omot i bacio ga u rijeku Neretvu. Navedeni je u prostorijama MUP-a zadržan do završetka krim. obrade, a o svemu je upoznat nadležni tužitelj.

  • 21.01.2016. godine, oko 22,00 sata, izvršena je provala u poslovni prostor u ul. G. Vukovića u Mostaru. Provala je izvršena od strane Adisa Š. koji je zatečen u objektu, nakon čega je lišen slobode. Upoznat nadležni tužitelj, izvršen očevid.

  • 21.01.2016. godine, u 23,00 sata, u PS Stolac je dojavljeno da na brdu Križevac gori šuma i nisko raslinje. Požar je ugašen od strane pripadnika JVP Stolac.