Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata ( 06/07.08.2020.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanske županije , registrirano je 6 prijava (  na području  Mostara 2, na području Neuma 1 i na području Konjica 3 ).

Iz oblasti javnog reda i mira  registrirana su 2 prekršaja i to na području Mostara 1 i na području Čapljine 1 .

Iz oblasti sigurnosti prometa   registrirano je 10  prometnih nezgoda  i to na  području Mostara 6, na području Čapljine 1, na području Neuma 1 i na području Čitluka 2 u kojima su četiri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 06.08.2020. godine oko 21,00 sati PU Mostar je obaviještena da se na lokalitetu Španskog trga u Mostaru skuplja veća skupina osoba u crnim duksericama s kapuljačama na glavi. Dolaskom na lice mjesta djelatnika policije , isti su se dali u bijeg prema parku Zrinjevac , oglušujući se na naredbe djelatnika policije da stanu. Djelatnici policije su sustigli tri osobe  i to malodobne L.V.(2005), G.J.(2004) i N.O.(2004) koji su tom prilikom policiji predali teleskopsku palicu dok su u blizini zgrade Gimnazije pronađene skupljene veće količine kamenica i flaša. Navedene osobe su dovedene u službene prostorije PU Mostar , pozvani su njihovi roditelji te im je uručen prekršajni nalog u iznosu od 500 KM.
  • 06.08.2020.godine oko 16,50 sati NN osoba je pozvala PS Neum i prijavila da u blizini hotela Grand Neum u Neumu , nepoznata muška osoba već duže vrijeme mobitelom snima malodobnu djecu. Odmah je na lice mjesta upućena patrola policije koja je u službene prostorije dovela osobu Ć.M.(1963) iz Srebrenika. Uvidom u mobilni aparat privedenog uočene navedene snimke. O svemu je upoznat tužitelj koji je odobrio lišenje slobode navedene osobe na osnovu člana 211 KZ F BiH – „Iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije“. Isti je lišen slobode i zadržan u prostorijama PS Neum.