Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Za protekli vikend ( u vremenskom periodu od 07.08-10.08.2020.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanske županije , registrirano je 11 prijava (  na području  Mostara 5, na području Čapljine 3, na području Rame 1 i na području Konjica 2 ).

Iz oblasti javnog reda i mira  registrirano je 11 prekršaja i to na području Mostara 9, na području Konjica 1 i na području Čapljine 1 .

Iz oblasti sigurnosti prometa   registrirano je 14  prometnih nezgoda  i to na  području Mostara 6, na području Čapljine 1, na području Neuma 2, na području Jablanice 2, na području Rame 2 i na području Konjica 1 u kojima su dvije osobe zadobile ozljede neutvrđenog stupnja dok je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 07.08.2020. godine oko 20,50 sati PU Čapljina je obaviještena  da je ispred UO „Craft“ u Ul.M.Bobana jedna osoba pucala iz automatske puške na osobu I.Č.(1977) iz Čapljine. Isti je tom prilikom zadobio prostrijelne rane gležnjeva lijeve i desne noge. Nakon toga su se tri osobe udaljile u vozilu „BMW“ sa lica mjesta a I.Č. je kolima Hitne pomoći prebačen u SKC Mostar. Istraga je u tijeku.
  • 08.08.2020.godine oko 12,00 sati u PU Mostar obratio se D.S.(1956) i prijavio da je tijekom dana u vremenu od 10,00-12,00 sati od strane NN lica izvršena provala u obiteljsku  kuću u mjestu Bišće polje kojom prilikom je otuđena veća količina novca i zlatnog nakita. Na licu mjesta izvršen je očevid.
  • 08.08.2020.godine u 08,00 sati PU Mostar je obaviještena da veća skupina osoba sa duksericama i fantomkama prolazi preko Šemovca i ide prema Starom mostu. Odmah su na lice mjesta izašle patrole policije koje su zatekle navedenu grupu  na raskrižju Ul.braće Fejića i H.Maslića gdje je došlo do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. Prilikom uspostavljanja javnog reda i mira oštećeno je jedno službeno vozilo , pet vozila građana i tri objekta. Tom prilikom jedna ženska osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede u vidu ogrebotina. Poduzimaju se sve potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji osaoba koje su sudjelovale u ovom događaju.