Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata ( 12/13.11.2020.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanske županije , registrirane su 3  prijave (  na području  Mostara 3 ).

Iz oblasti javnog reda i mira   registrirano je 5 slučaja i to na području Mostara4 i na području Čitluka 1.

Iz oblasti  sigurnosti prometa  registrirane su dvije prometne nezgode i to na području Čitluka 2 u kojima je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • U noći 12/13.11.2020.godine u 00,30 sati PU Mostar je obaviještrena od strane građana da je u tijeku provala u kiosk „Prle“ u Ul.S.Radića u neposrednoj blizini zgrade Vlade HNŽ . Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije i u kiosku zatekli počinitelja a radi se o migrantu iz Palestine B.W. ( 2002) koji je imao vidne ozljede na rukama u vidu posjekotina. Provala je izvršena na način što je počinitelj razbio prednje staklo kioska i ušao u unutrašnjost gdje je izvršio premetačinu . Tom prilikom ispred kioska je zatečeno i biciklo ljubičaste boje koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije PU. Osoba je lišena slobode i bit će predan Odjelu krim. policije na kriminalističku obradu a o svemu je upoznat tužitelj.
  • 12.11.2020.godine oko 23,15 sati PU Mostar je obaviještena od strane građana da NN osoba provaljuje u vanjski frižider ispred prodavnice „Namex“ u Ul.Cimske bojne. Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije koji su zatekli počinitelja na licu mjesta a radi se o migrantu. Isti je tom prilikom već bio pripremio veću kesu  alkoholnih pića. O svemu je upoznata vlasnica prodavnice koja je preuzelu kesu sa alkoholnim pićima.