Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

 

Za protekla 24 sata (28/29.01.2016.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije/kantona, registrirano je 7 prijava (na području Mostara 5, na području Čapljine 1 i na području Neuma 1).

Iz oblasti javnog reda i mira nije registriran niti jedan prekršaj.

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirane su četiri prometne nezgode i to na području Mostara 3 i na području Čitluka 1. Četiri su osobe zadobile lake tjelesne ozljede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

-      28.01.2016.godine u PU Mostar je prijavio D.M. da mu je tijekom noći od strane nn osobe otuđeno vozilo marke VW Golf III dok se nalazilo parkirano u ul. Zagrebačka. Upoznat Odjel krim. policije.

-      28.01.2016.godine djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ/K su izvršili pretresanje kuće na adresi Cim-Kovačevac, Mostar, koju koristi  B.Č. (1979) iz Mostara, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Prilikom pretresanja kuće pronađena su dva pištolja kao i mobilni telefon koji je korišten prilikom ugovaranja kupoporodaje opojne droge „speed“. Izvršena je kriminalistička obrada, a o svemu je upoznat tužitelj.

-      28.01.2016.godine, u 10,30 sati, na dijelu lokalne ceste  Rodoč-Bačevići  u mjestu Bačevići dogodila se prometna nezgoda u kojoj su sudjelovali Nevena G. s vozilom VW Golf i Sanja T. s vozilom Mercedes. Tom prigodom lakše tjelesne ozlijede zadobila su oba vozača kao i suvozač Radmila G.