Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (01/02.02.2016.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona registrirano je 10 prijava; na području Mostara 3, na području Čapljine 3, na području Konjica 2, na području Stoca 1 i na području Neuma 1.

 

Iz oblasti javnog reda i mira registriran je 1 prekršaj i to na području Stoca.

 

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 5 prometnih nezgoda; na području Mostara 2, na području Čitluka 2 i na području Čapljine 1. Jedna je osoba zadobila ozlijede neutvrđenog stupnja, jedna osoba lake tjelesne ozlijede.

 

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

 

  • 01.02.2016. godine pripadnici Sektora krim. policije izvršili su pretres kuće u Raštanima i pretres stana u ul. M. Budaka u Mostaru koje koristi D.P. (1984) iz Mostara. Pronađene su i izuzete sjemenke koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu canabis, vojna oprema i više komada streljiva. Urađena je kriminalistička obrada, a o svemu je upoznat nadležni tužitelj.

  • 01.02.2016. godine u PU Konjic je prijavila S.T. iz Konjica da je od strane nn počinitelja izvršena provala u stan u ul. Kolonija. Na lice mjesta upućena je patrola policije, te je utvrđeno da je nn počinitelj odvalio prozor u prizemlju zgrade, te u unutrašnjosti izvršio premetačinu stvari, ali nije bilo otuđenja istih. Upoznat nadležni tužitelj.