Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (19/20.01.2021.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona, registrirano je 5  prijava (na području  Mostara 4 i na području Čitluka 1).

Iz oblasti javnog reda i mira   registriran je jedan slučaj i to na području Neuma.

Iz oblasti sigurnosti prometa  registrirano je 9  prometnih nesreća; na području Mostara 4, na području Čitluka 1, na području Konjica 1 i na području Čapljine 3.  Jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozlijede, dok je pet osoba zadobilo lakše tjelesne ozlijede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 19.01.2021.godine, oko 18,54 sata, u PU Mostar se obratila djelatnica iz prodavaonice „Extra sport“, u sklopu TC „Bingo“, u naselju Sutina i prijavila da su zadržali tri muške osobe koje su uhvaćene u krađi odjevnih predmeta. Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije koji su lišili slobode E.A.(2001), E.K.(2002) i K.A.(2002), svi iz Zenice i nad istima je provedena kriminalistička obrada, a vozilo koje su koristili je prebačeno u krug PU Mostar radi daljih mjera i radnji.
  • 19.01.2021.godine, oko 23,20 sata, u mjestu Orahovica, općina Konjic, dogodila se prometna nesreća u kojoj je P.N. (1976) iz Konjica upravljajući vozilom marke Audi udario u ogradu iznad jedne kuće i sletio s ceste. Isti je zadobio teške tjelesne ozlijede, te je nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja Konjic upućen na SKB Bijeli Brijeg Mostar. Na licu mjesta izvršen je očevid, a o svemu je upoznat tužitelj.