Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

 

Za protekla 24 sata ( 09/10.02.2016.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanske županije , registrirano je 10 prijava ( na području Mostara 7, na području Čitluka 1, na području Prozora 1 i na području Konjica 1).

Iz oblasti javnog reda i mira registriran je jedan prekršaj i to na području Mostara.

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirane su 4 prometne nezgode i to na području Mostara 2, na području Čapljine 1 i na području Čitluka 1 u kojima su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

-      U noći 09/10.02.2016.godine u 03,30 sati PU Mostar  je obaviještena kako je u Ul.Vukovarska bb u UO „Ice bar“ došlo do uporabe vatrenog oružja i da ima ozljeđenih osoba. Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici Policije i Hitne pomoći te je utvrđeno da su u baštu navedenog objekta ušle dvije maskirane NN osobe i iz pištolja otvorile vatru po osobama koje su se u tom trenutku nalazile u objektu a radi se o : A.P.(1990), I.T.(1991), V.J.(1993) i N.P.(1988). Tom prigodom ozljede neutvrđenog stupnja zadobio je I.T.Lice mjesta je osigurano do dolaska očevidne ekipe a o svemu je upoznat tužitelj. U tijeku su daljnje radnje na pronalasku i identifikaciji počinitelja ovog kaznenog djela.

-      09.02.2016.godine u PS Rama obratio se djelatnik šumarije HNK Mostar , RJ Rama, i prijavio da je proteklog dana  u rejonu Gorače od strane NN osobe izvršena bespravna sječa i odvoženje oko 5-7 metara kubnih bukovih drva za ogrjev. O svemu upoznat tužitelj.

-      09.02.2016.godine u PU Konjic obratila se djelatnica na benzinskoj crpki „Gazprom“ u Ul.Kolonija u Konjicu i prijavila da NN osoba nije platila račun od 60 KM za natočeno gorivo te da se u vozilu marke „Audi A6“ udaljio u pravcu Sarajeva. O svemu upoznat Odjel krim.policije i sve policijske patrole na terenu.

-      09.02.2016.godine u PU Mostar obratio se P.M. iz Mostara i prijavio da mu je istog dana na adresi Ul.A.Starčevića 58 otuđeno biciklo marke Centurion sive boje. Upoznat Odjel krim.policije.