Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (11/12.02.2016.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona, registrirano je 8 prijava (na području Mostara 7 i na području Konjica 1).

Iz oblasti javnog reda i mira registriran je jedan prekršaj i to na području Mostara.

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 5 prometnih nezgoda i to na području Mostara 2, na području Čapljine 1 i na području Konjica 2. Jedna je osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

-      11.02.2016.godine u PU Mostarprijavio je E.P. iz Mostara da je od strane NN počinitelja izvršena provala u prostorije Direkcije za izgradnju sportskog centra Mostar iz kojih je tom prigodom otuđen digitalni foto aparat. Izvršen je očevid, a istragu vodi Odjel krim. policije PU Mostar.

-      11.02.2016.godine u PU Mostar obratio se J.T.(1980), državljanin USA, i prijavio provalu u prostorije udruženja „Focus“ na Trgu I.Krndelja bb. Izlaskom na lice mjesta djelatnici policije su utvrdili da je nn počinitelj nasilnim putem otvorio ulazna vrata i iz unutrašnjosti otuđio TV LG. Upoznat Odjel krim. policije.

-      11.02.2016.godine oko 22,00 sati djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ su, radeći na sprečavanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, izvršili pretres kuće u mjestu Kuti-Livač koju koristi N.N. (1990) iz Mostara. Tom prigodom kod istog su pronađeni tragovi koji upućuju na izvršenje ovog kaznenog djela kao i jedna ručna bomba, te više komada streljiva 7,62 mm. Isti je lišen slobode i nad njim je izvršena kriminalistička obrada.

-      11.02.2016.godine, oko 23,00 sata, djelatnici Sektora krim. policije su na lokalitetu parking prostora, kod nogometnog stadiona Zrinjski, lišili slobode  M.M. (1996) iz Mostara zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Tom prigodom od istog je oduzeta jedna pvc vrećica sa zatvaračem i jedna metalna kutija sa sadržajem zeljaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Nad M.M. je izvršena kriminalistička obrada.