Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (15/16.02.2016.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona registrirano je 8 prijava; na području Mostara 4, na području Jablanice 1, na području Čapljine 1, na području Stoca 1 i na području Konjica 1.

 

Iz oblasti javnog reda i mira registriran je 1 prekršaj i to na području Mostara.

 

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 8 prometnih nezgoda; na području Mostara 4, na području Konjica 3 i na području Čapljine 1. Nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

 

  • 15.02.2016. godine u PU Mostar je prijavio M.B. da je tijekom noći od strane nn počinitelja izvršena provala u UO “Skilaći” u Blagaju pri čemu je otuđen TV LCD marke LG. Upoznat Odjel krim. policije.

  • 15.02.2016. godine u PU Konjic je prijavio M.R. iz Konjica da mu je nn počinitelj, neposredno prije prijavljivanja, iz kuće u mjestu Kanjina otuđio izvjesnu količinu novca. Na lice mjesta izašli su pripadnici policije i utvrdili da je nn počinitelj na nasilan način ušao u unutrašnjost kuće i otuđio novac. Upoznat nadležni tužitelj, izvršen očevid.

  • 15.02.2016. godine, u 22,45 sati, PS Stolac je obavještena da M.M. (1977) iz Stoca kod sebe posjeduje određenu količinu nakita i suvenira. Obilaskom terena, pripadnici policije su utvrdili da je izvršena provala u suvenirnicu u ul. Banovinska. Ubrzo su pronašli i M.M. kod kojega je pronađena određena količina stvari iz suvenirnice. Isti je lišen slobode i nad njim je urađena kriminalistička obrada, a o svemu je upoznat nadležni tužitelj.

  • 15.02.2016. godine, oko 14,15 sati, PU Mostar je obavještena da je u kući, vlasništvo O.P., u mjestu Polog, S.P. izvršio samoubojstvo. Na lice mjesta izašli su pripadnici policije, te je utvrđeno da je S.P. (1973) izvršio samoubojstvo vješanjem. S navednim upoznat nadležni tužitelj.