Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata ( 02/03.03.2016.godine)  iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanske županije , registrirano je 6 prijava ( na području Mostara  3, na području Prozora 2 i na području Konjica 1).

 

Iz oblasti javnog reda i mira registrirana su dva prekršaja i to na području Mostara 2.

 

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirane su 4 prometne nezgode  i to na području Mostara 3 i na području Stoca 1 u kojima  nije bilo ozljeđenih osoba.

 

Od evidentiranih događaja izdvajamo :

-          02.03.2016.godine u PU Konjic obratio se P.S.(1935) iz Konjica i prijavio da je od strane NN osobe u posljednje vrijeme  posječena veća količina hrastove šume na parceli zv. Kale“ u mjestu Vrci , općina Konjic. Očevidom je utvrđeno da je posječeno 11 stabala hrasta.

-          02.03.2016.godine oko 22,55 sati djelatnici Sektora krim.policije MUP-a HNŽ su radeći na sprečavanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga  , izvršili pretres kuće na adresi Donja Blatnica , općina Čitluk , koju koristi osoba S.B.(1984) iz Čitluka. Pretresom kuće je pronađena bočica sa sadržajem 20 komada tableta bijele boje koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Extazy te mobilni telefon koji je korišten u komunikaciji prilikom kupoprodaje opojne droge. U tijeku pretresa , u podrumskim prostorijama pronađena je N.V.(1980) te su  obe osobe lišene slobode i zadržane u prostorijama MUP-a HNŽ radi kriminalističke obrade.