Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekli vikend

Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekli vikend

Za protekli vikend (26-29.02.2016.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona registrirane su 24 prijave; na području Mostara 16, na području Čitluka 3, na području Konjica 2, na području Neuma 1, na području Prozor-Rame 1 i na području Jablanice 1.

 

Iz oblasti javnog reda i mira registrirano je 11 prekršaja; na području Mostara 10 i na području Konjica 1.

 

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 10 prometnih nezgoda; na području Mostara 5, na području Čitluka 2, na području Konjica 2 i na području Čapljine 1. Tri su osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede.

 

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

 

  • 26.02.2016. godine djelatnici Sektora krim. policije, Odjela za posebne namjene, izvršili su pretres kuće u ul. fra. A. Miletića koju koristi Dž.B. (1991) iz Mostara. Pretresom su pronađeni predmeti i tragovi koji upućuju na izvršenje KD “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”. Isti je lišen slobode, a o svemu je upoznat nadležni tužitelj.

  • 26.02.2016. godine u PS Mostar Centar je prijavljeno da je izvršeno razbojstvo u TC “Namex” u ul. Vukovarska u Mostaru. Patrola policije je utvrdila da su dvije nn osobe uz prijetnju pištoljem otuđili kasu s novcem. Izvršen očevid, poduzete potrebne mjere.

  • 27.02.2016. godine u PS Čitluk je prijavio M.J. da mu je u razdoblju od 24.02. do 27.02.2016. godine iz natkrivenog dijela stare kuće, u mjestu Podgreda, otuđena petostupna pumpa marke Končar. Poduzete potrebne mjere.

  • 27.02.2016. godine, u 04,05 sati, PS Mostar Centar je izvještena da je na trgovačkoj radnji “Avenija print”, u ul. K. Tomislava, došlo do požara. Na lice mjesta izašli su pripadnici Vatrogasne postrojbe koji su lokalizirali požar. Poduzete potrebne mjere.

  • 28.02.2016. godine u PU Mostar je prijavio S.G. iz Šibenika (RH) da mu je od strane nn počinitelja otuđeno vozilo marke VW Golf V, crne boje. Vozilo je bilo parkirano u naselju Bijeli brijeg, na parking prostoru pored stadiona. Poduzete sve potrebne mjere.

  • 28.02.2016. godine u PU Mostar je prijavio M.M. da mu je tijekom noći od strane nn počinitelja otuđeno vozilo marke Audi A6, sive boje. Vozilo je bilo parkirano u naselju Zalik. Poduzete potrebne mjere.

  • 28.02.2016. godine u PS Prozor-Rama je prijavio E.B. da je u mjestu Lapsunj od strane nn počinitelja provaljeno u podrum njegove kuće, te da je iz iste otuđen poljoprivredni stroj (kopačica) marke CMI. Izvršen očevid, poduzete potrebne mjere.

  • 28.02.2016. godine u PS Čitluk je prijavio J.M. iz Tomislavgrada da je od strane nn počinitelja otuđeno vozilo marke Škoda Octavia, sive boje, vlasništvo Franjevačkog samostana Naša ognjišta, Tomislavgrad. Vozilo je bilo parkirano u ul. Bana Josipa Jelačića u Bijakovićima. Poduzete potrebne mjere.

  • 28.02.2016. godine u PU Mostar je prijavio H.Š. Iz Prozora da mu je od strane nn počinitelja otuđeno vozilo marke VW Passat, plave boje. Vozilo je bilo parkirano u ul. Vukovarska. Poduzete potrebne mjere.

  • 28.02.2016. godine u PS Mostar Sjever prijavio je J.K. iz Vrapčića da je tijekom noći izvršena provala u kuću njegovog rođaka M.K. u Vrapčićima. Ispreturane su stvari u kući, te otuđen LCD nepoznate marke. Izvršen očevid.