Priopćenje za javnost

Priopćenje za javnost

URED KOMESARA POLICIJE

 

 PRIOPĆENJE   ZA   JAVNOST

 

         Dana 12.05.2019. godine, oko 23,55 sati,  PU Mostar obaviještena je od PU Ljubuški o oružanoj pljački, te da su se osumnjičeni vozilom marke Audi udaljili u smjeru Mostara. Policijski službenici PU Mostar-PS Centar pojačali su nadzor na području grada Mostara i šire.

         U 00,40 sati policijske parole dobile su dojavu da je u tijeku provala na benzinskoj crpki „Petrol“ na području Žovnice. Brzom intervencijom policijskih snaga PU Mostar blokirana  je regionalna cesta Mostar-Široki Brijeg, te druge lokalne ceste na području Kozice prema Miljkovićima.

         Operativnim radom policijskih službenika  locirano je i blokirano  vozilo marke  Golf V, bijele boje. Tri osobe naoružane sa dvije automatske puške i pištoljem napuštaju vozilo, te  ignoriraju  upozorenje policijskih službenika da se predaju, već okreću vatreno oružje u smjeru policijskih službenika. Zbog  izravne prijetnje smrtne opasnosti i ozbiljnih ozlijeda, policijski službenici Interventne grupe PU Mostar ispaljuju iz službenog naoružanja  hitce u smjeru osumnjičenih, koji bježe u obližnju šumu u smjeru regionalne ceste Mostar Š. Brijeg. Policijski službenici PU Mostar, zajedno sa vodom policijskih službenika JOP, nastavili su operativne radnje na terenu.  Krim-tehničkim radnjama utvrđen je  identitet osumnjičenih, te je  pronađeno zapaljeno vozilo Audi A6, gdje postoji osnovana sumnja da je korišteno u izvršavanju kaznenih djela. Pretresom vozila marke Golf V pronađeno je još vatrenog naoružanja, streljiva, te raznih predmeta koji se koriste pri provalama.

         Koordiniranom razmjenom operativnih informacija  PU Široki Brijeg, PU Ljubuški i PU Mostar utvrđen je  identitet osumnjičenih, te će biti privedeni na kriminalističku obradu u PU Ljubuški gdje postoji osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo razbojstva na benzinskoj crpki Bijača.  Isto tako, osumnjičeni se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem nekih kaznenih djela koja su počinjena u posljednjem razdoblju u HNŽ.

 

         ŠEF ODSJEKA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU