Priopćenje za javnost

Priopćenje za javnost

 

Video snimka koja je objavljena u pojedinim elektronskim medijima izazvala je veliko zanimanje i reakcije javnosti. Radi istinitog informiranja javnosti, ističemo sljedeće.

Dana 25.08.2019. godine, oko 04:00 sata, dežurna služba PU Mostar zaprimila je više prijava građana da se u ulici Stjepana Radića ispred jednog ugostiteljskog objekta narušava JRM galamom i vikom.

Temeljem prijave građana policijski službenici PU Mostar su intervenirali u dva navrata, prvo upozorenjem i zahtjevom da se navedeni objekt zatvori i prestane se s narušavanjem JRM.

Nakon što su se sudionici navedenog događaja oglušili na upozorenje i zahtjev policije, te su galamom i vikom nastavili narušavati JRM, dobacivati i omalovažavati policijske službenike, policija je uz pomoć i pojačanje ispraznila ugostiteljski objekt. Tom prigodom jedna osoba je privedena i uručen joj je prekršajni nalog.

Tijela Uprave policije MUP-a HNŽ/K sprovest će unutarnju istragu o navedenom događaju i postupanju policije u istom, te ukoliko se utvrdi prekoračenje policijskih  ovlasti poduzet će se stegovne mjere propisane zakonom.

 

                              ŠEF ODSJEKA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU