Priopćenje za javnost

Priopćenje za javnost

URED KOMESARA POLICIJE - Odsjek za odnose s javnošću

Datum10.06.2021.  godine

 

PRIOPĆENJE   ZA   JAVNOST

 

Policijski službenici PU Mostar su u posljednjem vremenskom razdoblju, radeći na sprečavanju i prevenciji teških kaznenih dijela, lišili slobode osobe inicijala B.B. /1999/ iz Mostar i A.M. /1993/ iz Gornjeg Vakufa-Uskoplje, za koje postoji osnovana sumnja da su na području grada Mostar počinili više KD.

Osumnjičeni su u posljednjih mjesec dana na području nadležnosti PU Mostar izvršili šest provalnih krađa u ugostiteljske objekte, poduzeća, gospodarske objekte i obiteljske kuće, gdje je otuđena veća količina vrijednih predmeta i alata, te je pričinjena materijalna šteta. Policijski službenici su kod osumnjičenih pronašli veću količinu otuđenih predmeta, bakrene ploče sa Srpske pravoslavne crkve u Mostaru, te određenu količinu narkotičkih sredstava. Predmeti koje su otuđili osumnjičeni nakon kriminalističke obrade vraćeni su vlasnicima.

Odjel kriminalističke policije PU Mostar podnijeti će prijavu protiv osumnjičenih nadležnom Tužiteljstvu za KD „Teška krađa“ i KD „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.     

 

ODSJEK ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU