Priopćenje za javnost

Priopćenje za javnost

      

Danas, 9.srpnja 2024.godine, Ministarstvu unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije uručeno je 9 novih vozila, za čiju je nabavku sredstva osigurala županijska Vlada.

Kako je rekao ministar Marić, radi se o investiciji vrijednoj oko 576 000 KM, te se nastavlja kontinuirano obnavljanje voznog parka Ministarstva, započeto prije nekoliko godina. Svaka županijska postaja zadužena za sigurnost prometa dobit će po jedno novo vozilo, a ostala će se, kao neoznačena, koristiti za redovite aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova.

Prigodom dodjele vozila, ministar Marić dotakao se i kadrovske problematike vezane za Ministarstvo, istaknuvši kako je raspisan natječaj za 145 policijskih službenika, od čega njih 25 u činu mlađeg inspektora i 120 u činu policajca.

Uz navedene, 130 kadeta nalazi se trenutno na obuci, pa je ministar Marić uvjeren kako će Ministarstvo uspješno prebroditi izazovno razdoblje, koje slijedi zbog odlaska velikog broja službenika u zasluženu mirovinu.

Očekivani priliv novih kadrova, te daljnja ulaganja poput ovih, kakvo je investiranje u nova policijska vozila, jamstvo su  kontinuiranog stabiliziranja Ministarstva i kvalitetnog djelovanja istoga, a na zadovoljstvo svih građana Hercegovačko-neretvanske županije.

       

 

     

                                    ŠEF ODSJEKA  ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU