Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

Proteklog vikenda (08.11.02.2019.godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 13 prijava; na području Mostara 7, na području Konjica 2, na području Stoca 1, na području Jablanice 1, na području Čapljine 1 i na području Čitluka 1.

 

Iz oblasti javnog reda i mira registrovano je 8 prekršaja, svi na području Mostara.

 

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 12 saobraćajnih nesreća; na području Mostara 9, na području Čapljine 2 i na području Jablanice 1. Tri su lica zadobila lake tjelesne povrede.

 

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

 

  • 08.12.2019. godine, u 18,45 sati, u PS Čitluk je prijavljeno da je od strane nn počinioca izvršeno razbojništvo u mesnici Karliko u Međugorju. Pripadnici krim. policije došli su do saznanja da je nn muško lice visine oko 190 cm, odjeveno u plavu jaknu i farmerice, s kapom na glavi i lica prekrivenog šalom, uz prijetnju pištoljem i ispalivši metak u pult,  od radnika mesnice otuđilo neutvrđenu količinu novca. Isti se nakon toga udaljio u nepoznatom pravcu. Izvršen uviđaj, upoznat nadležni tužilac, te preduzete sve potrebne mjere.