Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (18/19.11.2019.godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovane su 23 prijave; na području Mostara 16, na području Čitluka 3, na području Čapljine 1, na području Jablanice 1, na području Konjica 1 i na području Prozor-Rame 1.  

Iz oblasti javnog reda i mira registrovana su 2 prekršaja; na području Mostara 1 i na području Konjica 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 5 saobraćajnih nezgoda; na području Mostara 2, na području Prozor-Rame 1, na području Čapljine 1 i na području Jablanice 1. Pet je lica zadobilo lake tjelesne povrede.   

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 18.11.2019. godine u PS Čitluk je prijavio radnik kazina „Admiral“ u Čitluku da je nad istim od strane nn lica izvršeno razbojništvo tako što mu je počinilac prišao s leđa i polegao ga na pod uz upotrebu fizičke sile, te iz kase otuđio novac. Upoznat nadležni tužilac, izvršen uviđaj, preduzete potrebne mjere.
  • 18.11.2019. godine u PU Mostar je prijavila J.P. iz Mostara da joj je tokom noći ukradeno vozilo marke Golf VII, sive boje. Vozilo je bilo parkirano u ul. Rudarska u Mostaru. Upoznata krim. policija, preduzete potrebne mjere.
  • 18.11.2019. godine u PU Mostar je prijavio M.K. iz Širokog Brijega da je, oko 21,30 sati, dok se s prijateljima vraćao iz Vukovara, u naselju Vrapčići od strane više nn mlađih lica kamenovano kombi vozilo Renault Trafic, vlasništvo renta car-a iz Bijakovića. Upoznata krim. policija.
  • 18.11.2019. godine u PU Mostar je prijavio I.B. iz Korčule da je, oko 22,00 sata, u naselju Vrapćići od strane više nn počinioca kamenovano kombi vozilo Opel Vivaro, vlasništvo Zajednice sportskih udruga opštine Lumbarda. Upoznata krim. policija.
  • 18.11.2019. godine u PS Mostar Sjever je prijavio S.Ć. iz Vrapčića da je grupa  od desetak mlađih nn muških lica s kapuljačama na glavama, na putu M-17, u blizini stadiona,  kamenjem napala i oštetila putničko vozilo sa hrvatskim registarskim oznakama, njemu nepoznate marke i boje, gdje je na putu ostala manja količina razbijenog stakla i kamenja. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je utvrdila da su navedena lica nakon napada na više vozila krenula putem M 17, prema Mostaru. Preduzete potrebne mjere.
  • 18.11.2019. godine, u 13,30 sati, policijski službenici PS Čitluk su po odobrenju dežurnog tužioca lišili slobode J.P. (1987) iz Čitluka, zbog osnovane sumnje da je počinio KD „Razbojništvo“ u kasinu Admiral u Čitluku. Nad istim je urađena krim. obrada.