Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (16/17.01.2020.godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovane su 2 prijave; na području Mostara 1 i na području Konjica 1.  

Iz oblasti javnog reda i mira registrovana su 2 prekršaja; na području Čitluka 1 i na području Stoca 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 5 saobraćajnih nezgoda; na području Mostara 4 i na području Neuma 1. Dva su lica zadobila teške tjelesne povrede, jedno lice povrede neutvrđenog stepena, a četiri lica lake tjelesne povrede.     

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 16.01.2020. godine, patrola policije PS Konjic je, u ul. Stara čaršija u Konjicu, kontrolisala A.H. (1980) iz Konjica, koji je tom prilikom dobrovoljno predao jedan smotuljak od Al folije, te izjavio da se u istom nalazi opojna droga Heroin. Upoznata krim. policija, preduzete potrebne mjere.
  • 16.01.2020. godine, u 10,03 sata, dogodila se saobraćajna nezgoda na magistralnom putu M 6/1, u mjestu Žovnica, u kojoj su učestvovali I.B. (1984) s vozilom marke Golf VI i Š.M. (1943) s vozilom marke Golf II. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobili su Š.M. i G.M. (1972), a lake tjelesne povrede zadobio je Z.M. (1976). Upoznat nadležni tužilac, izvršen uviđaj.
  • 16.01.2020. godine pripadnici krim. grupe PU Čapljina zaprimili su prijavu radnika privrednog društva u mjestu Struge, opština Čapljina, da su isti u tmv marke Scania, u priključnom vozilu - hladnjači, vl. Activ-trans d.o.o. Tuzla, prilikom istovara robe među paketima zatekli dva strana državljanina (migranta). Isti kod sebe nisu posjedovali nikakve dokumente, pa su ih djelatnici krim. grupe priveli u prostorije Policijske stanice, a nakon toga su prevezeni u Mostar i predati pripadnicima SIPE.