Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (12/13.5.2022. godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovane su 2 prijave; na području Mostara 1 i na području Konjica 1.             

Iz oblasti javnog reda i mira registrovana su 2 prekršaja, oba na području Mostara.             

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 9 saobraćajnih nezgoda; na području Mostara 4, na području Čapljine 3,  na području Stoca 1 i na području Jablanice 1. Pet je lica zadobilo lake tjelesne povrede.    

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 12.5.2022. godine, u 21,40 sati, u PS Konjic je prijavljeno da je u toku razbojništvo u sportskoj kladionici „Sport plus“, u mjestu Čalebići, opština Konjic. Na lice mjesta upućene su patrole PS  Konjic i PS BS Konjic. Dolaskom na lice mjesta utvrđeno je da je nn muško lice s maskom, kapuljačom i sunčanim naočalama došlo ispred spomenute poslovnice dok se radnica iste nalazila ispred objekta. Obzirom da je nn lice izgledom odgovaralo licu koja je 10.5.2022. godine izvršilo razbojništvo uz prijetnju nožem u istoj poslovnici, radnica je pobjegla s lica mjesta, a počinilac je ušao u poslovnicu, otuđio njezinu torbu i pobjegao u pravcu Jablaničkog jezera gdje je otuđio čamac i pokušao pobjeći preko jezera. Od strane patrola PS Konjic i PS BS Konjic isti je sustignut i lišen slobode, a utvrđeno je da se radi o D.S. (2004) iz Konjica. Upoznat nadležni tužilac, izvršen uviđaj, preduzete sve potrebne mjere.